Klik voor meer producten.
No products were found.
Blog categorieën
Laatste reacties
Geen reacties
Blog zoeken
Tags
Onlangs bekeken
Geen items

Reparatie José Marin Plazuelo

Geplaatst op5 Jaren geleden door
Favoriet0

IMG 0297

Een prachtige gitaar gemaakt door de gitaarbouwer José Marin Plazuelo heeft tussen het bed en de muur gezeten en nu zit er een lelijke grote scheur in de zijkant van de gitaar. Het wordt een hele onderneming om deze gitaar weer te herstellen. Maar daar hou ik wel van.

José Marin Plazuelo is een geweldige gitaarbouwer die zeer mooie klassieke gitaren en flamenco gitaren bouwt. In 1960 geboren in Granada en begon op zijn veertiende jaar al mee te helpen in de workshop. Hier leerde hij de gitaarbouw tradities en is uitgegroeid tot een briljante gitaarbouwer.

Om deze gitaar te repareren moet het achterblad worden verwijderd. Een spannende onderneming! Als eerste maar de bindingen verwijderen.  Door alles warm te maken, komt het achterblad los van de gitaar en is de binnenkant van de gitaar bereikt. Daardoor was het mogelijk om de breuk van de binnenkant te repareren. Uiteindelijk werd het achterblad terug geplaatst en moet de gitaar weer gepolitoerd worden.

Het resultaat is dat deze prachtige klassieke concert gitaar van José Marin Plazuelo weer in topconditie is gebracht. Na de reparatie is de breuk in de zijkant bijna niet te meer zien.

Na een uurtje losspelen van de gitaar, komt ook de prachtige klank van deze gitaar weer terug.

IMG 0301

Missie geslaagd!

Schrijf een reactie
Laat een antwoord achter
Gelieve login om te reageren.

Menu

Instellingen

Klik voor meer producten.
No products were found.

Maak een gratis account om geliefde items te slaan.

Aanmelden

Maak een gratis account voor het gebruik van verlanglijstjes.

Aanmelden