Klik voor meer producten.
No products were found.
Blog categorieën
Laatste reacties
Geen reacties
Blog zoeken
Tags
Onlangs bekeken
Geen items

Bereken hier je fret posities met onze fret calculator

Geplaatst op4 Jaren geleden
Favoriet3

Bereken de fret posities met onze fret calculator. Je kunt elke gewenste mensuur uitrekenen en de calculator geeft direct alle fret posities tot 24 frets. Maar je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te gebruiken. Het veranderd verder niks aan de schaal. De calculator is te gebruiken voor alle soorten snaarinstrumenten van ukulele, gitaar, bas enz.

Vaak krijg ik vragen over de mensuur en hoe het werkt. Het eigenlijk vrij eenvoudig maar je moet het wel weten als je instrumenten maakt of repareert. De mensuur is de lengte van de snaren en waar die vrij kunnen trillen. Het gaat om het contact punt van de snaren bij de topkam en het zadel. Zie de afbeelding voor meer duidelijkheid:

Ook kun je de mensuur van een instrument makkelijk uitrekenen door te meten van de onderkant van de topkam (waar de snaren vrij kunnen trillen) naar het hart (midden) van de 12e fret. Wanneer je dit vermenigvuldigt met 2 heb je de mensuur van het instrument. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld een nieuw fretboard moet maken voor een bestaande gitaar. De fret calculator vind je hier:

fret calculator

Schrijf een reactie
Laat een antwoord achter
Gelieve login om te reageren.

Menu

Instellingen

Klik voor meer producten.
No products were found.

Maak een gratis account om geliefde items te slaan.

Aanmelden

Maak een gratis account voor het gebruik van verlanglijstjes.

Aanmelden