Deze winkel maakt gebruik van cookies en andere technologieën, zodat we uw ervaring kunnen verbeteren op onze site.

Wil je meer informatie over onze privacy verklaring, klik op privacy verklaring

close
Klik voor meer producten.
Er werden geen producten gevonden.
Blog categorieën
Laatste reacties
Geen reacties
Blog zoeken
Tags
€ 1,25 (incl. btw)
star_border star_border star_border star_border star_border
0 Review(s) 
Korrel : p500 p800 p1000 p1200
3M Wet-or-Dry schuurpapier. Verkrijgbaar in verschillende groftes. Prijs is per vel.
€ 3,95 (incl. btw)
star star star star star
2 Review(s) 
Beenderen topkam onbewerkt voor zowel klassiek als steelstring gitaar. 55x10x6 mm (lxhxb) (ongeveer)
€ 27,99 (incl. btw)
star_border star_border star_border star_border star_border
0 Review(s) 
Korrel : p80 p180 p220 p400
3M Stikit™ Gold zelfklevend professioneel schuurpapier op een rol van 10 meter met een breedte van 70mm. Ideaal voor het maken schuurblokken en andere toepassingen. De rol korrel 80 is 5 meter lang!
Van € 8,95 (incl. btw)
star star star star star
2 Review(s) 
Hoeveelheid : 250 ml. 500 ml. 1 liter
Transparante porieënvuller voor het vullen van kleine nerven en poriën in het hout, zodat een mooi en egaal oppervlak wordt verkregen voor het aflakken van het instrument.
Onlangs bekeken
Geen items

Luchtvochtigheid

Geplaatst op1 Jaar geleden door
Favoriet0

Scheur achterblad ukuleleIn dit winterseizoen is het heel belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden. Heel veel gesprongen bruggen en scheuren in bovenbladen of achterbladen kunnen voorkomen worden door goed voor de gitaar te zorgen in de winter. 

HygrometerSchaf vooral een hygrometer aan om de vochtigheid in een ruimte te meten. Deze moet tussen de 45% en 55% zijn. Met de vorst kan de vochtigheid makkelijk dalen tot 30% en dit gaat vaak best snel. Zeker als de verwarming lekker warm staat, daalt de vochtigheid in de ruimte. Signalen aan de gitaar zijn: het hol trekken van een bovenblad of achterblad en scherpe fret uiteinde. Het hout van het fretboard krimt en daardoor gaat een fret uiteinde uitsteken. Meestal is het niet lang wachten op een harde knal en constateerd men een scheur in het bovenblad of achterblad. 

In mijn begintijd als bouwer had ik een pine-apple ukulele gebouwd. In het atelier hield ik toen de luchtvochtigheid nog niet in de gaten en daardoor bleek dat het instrument gebouwd was met een vochtigheid van 70%. Super trots nam ik het instrument mee naar binnen, want het was mijn eerste zelf gebouwde ukulele. Mooi plekje gezocht aan de muur en je raad het al... de vochtigheid in de huiskamer was anders en onder de 40%. Resultaat volgende morgen? Allemaal scheuren in het instrument, welke niet meer te repareren waren. Ik baalde enorm en ging me verdiepen in de vochtigheid theorie. Sinds die tijd worden de instrumenten onder de juiste vochtigheid en temperatuur gebouwd en voorkom ik veel ellende. Bevochtiger gitaar

Het makkelijkste is om een bevochtiger in een ruimte te zetten en deze zijn goed in staat om de ruimte op 50% te houden. Hier heb ik een bevochtiger staan die zichzelf uit schakelt bij een bepaalde vochtigheidgraad. Verder kan men de gitaar in de koffer bewaren met een goede humidifier. Op deze manier zorgt u er voor dat uw instrument in een goede conditie de wintermaanden door komt. Ramon Riemersma

Luthier

Schrijf een reactie
Laat een antwoord achter
Gelieve login om te reageren.

Menu

Instellingen

Klik voor meer producten.
Er werden geen producten gevonden.

Maak een gratis account om geliefde items te slaan.

Aanmelden

Maak een gratis account voor het gebruik van verlanglijstjes.

Aanmelden