Klik voor meer producten.
No products were found.
Blog categorieën
Laatste reacties
Geen reacties
Blog zoeken
Tags
Onlangs bekeken
Geen items

Pronkstuk

Geplaatst op5 Jaren geleden door
Favoriet0

 

reparatie gebroken hals gitaar

"De gitaar is van mijn vader geweest, de hals is gebroken en daarom staat hij nu op zolder.... Ik kan me nog zo goed herinneren dat hij er op speelde!"  

 

Iedere reparatie gitaar heeft een eigen verhaal en dat is wat ik zo mooi aan instrumenten vind. De historie van een gitaar en het plezier dat het iemand in zijn leven geeft... Instrumenten zijn een kostbaar bezit.Deze Egmond gitaar in mijn atelier is een erfstuk en wordt niet meer bespeeld. Ik bekijk de gitaar en zie dat het eigenlijk een makkelijke reparatie is. De hals kan er af en dan kan ik hem lijmen en opnieuw lakken.

Rustig haal ik de hals los en repareer de hals. Het is een hele mooie breuk en gelukkig nog niet zelf geprobeerd te herstellen. Flinke dot lijm er op en in de lijmklemmen zetten.egmond reparatie 3

De body van de gitaar neem ik mee naar mijn verfwinkel, want ik moet exact de juiste verf hebben om hem straks weer te lakken. Als de hals droog is, spuit ik hem en dan zie je niks meer van de breuk. De hals is weer mooi hersteld en ik plaats terug hem op de body.

Ik speel een deuntje op de gitaar en ik moet zeggen dat de gitaar lekker speelt en leuk klinkt! Het is altijd leuk om zo'n oudere gitaar weer in ere te herstellen.

De eigenaar van de gitaar is super blij. "Wat is hij weer mooi geworden! Misschien ga ik wel gitaarlessen volgen, want nu kan er weer op gespeeld worden. Ik heb trouwens een mooie standaard voor de gitaar gekocht, dan kan hij in de huiskamer staan!" En daar word ik nou altijd erg blij van. Een gitaar die lag weg te stoffen op zolder, wordt het pronkstuk van de huiskamer... Leuk dat ik daar aan heb mogen meewerken!

Ramon Riemersma

Luthier

Schrijf een reactie
Laat een antwoord achter
Gelieve login om te reageren.

Menu

Instellingen

Klik voor meer producten.
No products were found.

Maak een gratis account om geliefde items te slaan.

Aanmelden

Maak een gratis account voor het gebruik van verlanglijstjes.

Aanmelden