Klik voor meer producten.
No products were found.

Beschrijving verschillende houtsoorten

Red Ceder

red20cedar201_b44352b4d899d055524a42fd93

Ondanks dat het geen traditioneel hout is voor een bovenblad is Red Cedar (Thuja plicata) enorm populair onder de gitaarbouwers en zijn er heel veel klassieke gitaren gemaakt van deze houtsoort. Red Cedar wordt gevonden op de westkust van Amerika, van Alaska tot Washington, Oregon en British Columbia. Ceder is zachter en niet zo sterk of elastisch als sparrenhout (spruce), maar veel stabieler. De kleuren gaan van lichtbruinrood tot een chocoladebruine kleur.

 

Engelmann fichte, spruce

engelman.jpg

De houtsoort "Engelmann spruce" (Picea engelmannii). Engelmann sparren behoren tot de sparrenfamilie en worden gevonden in de Rocky Mountains, New Mexico, Idaho en Montana, zoals je hebt vermeld. Deze houtsoort staat bekend om zijn lichtheid en heldere kleur, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen.

Engelmann sparrenhout wordt vaak gebruikt als bovenblad in muziekinstrumenten, met name in akoestische gitaren. Het hout heeft goede resonantie-eigenschappen, waardoor het een populair materiaal is voor gitaarbouwers. De lichtheid van het hout draagt bij aan een betere klankprojectie en responsiviteit.

Naast muziekinstrumenten wordt Engelmann sparrenhout ook gebruikt voor interne onderdelen van meubels, fineer, multiplex en timmerwerk waar lichtheid en duurzaamheid gewenst zijn. Het kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, afhankelijk van de specifieke kwaliteit van het hout.

Een van de redenen waarom Engelmann sparrenhout mogelijk goedkoper is dan Duitse spar (Picea abies) is omdat Duitse spar schaarser is geworden als gevolg van plagen, ziektes en houtkap. Dit heeft geleid tot hogere prijzen voor Duitse sparrenhout, terwijl Engelmann sparrenhout een meer betaalbaar alternatief blijft. Het is echter belangrijk op te merken dat de prijzen van hout kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder beschikbaarheid, vraag en kwaliteit.

 

Alpen fichte, German spruce, Europees fichte

Fichte_7df1dfca1f07f6f16df215fce386497c.

Fichte (ook bekend als Duitse spar) is altijd al een traditionele keuze geweest voor het vervaardigen van bovenbladen voor gitaren en andere muziekinstrumenten. Dit hout heeft een prachtige ivoren kleur die zeer gewaardeerd wordt. Helaas bevindt de Fichte zich momenteel in een zorgwekkend bedreigde staat.

De kwaliteit van dit hout is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dichtheid, gelijkmatigheid van de nerf, het zagen van het hout in kwartiers en de kleur. Bij het maken van bovenbladen is het belangrijk om hout te selecteren dat deze kwaliteiten bezit.

Het dreigende uitsterven van Fichte/German spruce is een zorgwekkende ontwikkeling. Het is belangrijk om duurzaam bosbeheer te bevorderen en alternatieve houtsoorten te overwegen, zoals de eerder genoemde Engelmann spar, om het voortbestaan van kwalitatief hoogwaardig hout voor muziekinstrumenten te waarborgen.

 

Afrikaans mahonie

khaya_0045711d242f0717bffbdbe54d7a4164.j

Samanguila, ook bekend als Acajou, is een van de vijf houtsoorten die behoren tot Afrikaans Mahonie (Khaya ivorensis). Het heeft een lichtroze kleur die donkerder wordt naar een roodbruine tint wanneer het wordt blootgesteld aan licht. Dit hout wordt vaak gebruikt voor de hals en hielblok van gitaren.

Het gebruik van Samanguila/Acajou voor gitaarbouw is populair vanwege de esthetische eigenschappen en de functionaliteit van het hout. Het biedt een goede combinatie van stabiliteit, sterkte en resonantie, waardoor het geschikt is voor gebruik in deze kritieke onderdelen van een gitaar.

Afrikaans Mahonie, waartoe Samanguila/Acajou behoort, is een waardevolle houtsoort vanwege zijn duurzaamheid en aantrekkelijke uiterlijk. Het wordt ook gebruikt in andere toepassingen, zoals meubels, fineer en decoratieve houtbewerking.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en dat er rekening wordt gehouden met de bescherming van de soorten en hun leefgebieden om ervoor te zorgen dat het gebruik ervan op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier gebeurt.

 

Ovangkol

Amazaque1_75ad3a94e9dae8da56285a54aaac27

Ovangkol (Guibourtia spp. (meestal Guibourtia ehie) is inderdaad een houtsoort met geelbruin tot chocoladebruin kernhout, dat wordt gekenmerkt door grijs-zwarte strepen. Het is een zwaar hout met een matige hardheid, maar het heeft een hoge stijfheid, sterkte en schokbestendigheid. Ovangkol wordt vaak gebruikt voor het achterblad en de zijkanten van een gitaar.

Het gebruik van Ovangkol voor de achterkant en zijkanten van een gitaar draagt bij aan de algehele klankkwaliteit en resonantie van het instrument. De dichtheid en stijfheid van het hout dragen bij aan een gebalanceerde toon en projectie, terwijl de sterkte en schokbestendigheid helpen om het hout duurzaam en bestand tegen beschadigingen te maken.

Naast zijn akoestische eigenschappen heeft Ovangkol ook een aantrekkelijk uiterlijk, met zijn gevarieerde kleurschakeringen en opvallende strepen. Dit draagt bij aan de esthetiek van een gitaar en kan bijdragen aan zijn visuele aantrekkingskracht.

Het is belangrijk op te merken dat Ovangkol afkomstig is uit tropische regio's, zoals West-Afrika. Bij het gebruik van hout is het altijd aan te bevelen om ervoor te zorgen dat het afkomstig is van duurzaam beheerde bronnen om de bescherming van bossen en ecosystemen te waarborgen.

 
Indian Rosewood, Indisch palissander

palissander20indisch_b71082f9f5e13fca977

Indisch palissander, ook wel bekend als Dalbergia latifolia, wordt inderdaad vaak gebruikt als een alternatief voor Braziliaans rozenhout. Het is lichter en minder dicht dan Braziliaans rozenhout, maar het biedt meer stabiliteit. Het hout varieert in kleur van rood tot lichtbruin met gouden strepen. Vaak vertonen de kleuren verschillende tinten paars die na verloop van tijd oxideren en een bruine kleur aannemen. 

De kwaliteit van Indisch palissander hangt af van verschillende factoren, waaronder de beperktheid van de vezels, kleur en uniformiteit. Bij het selecteren van dit hout let men op vezeldichtheid, omdat dit van invloed kan zijn op de resonantie en klankkwaliteit van het instrument. Uniformiteit in kleur en patroon draagt bij aan de esthetische aantrekkingskracht van het hout.

Indisch palissander wordt veel gebruikt voor de zijkanten, achterblad, bruggen en headplates van muziekinstrumenten. Het hout biedt duurzaamheid, een aantrekkelijk uiterlijk en heeft goede klankkwaliteiten. Het is belangrijk om te vermelden dat het gebruik van Indisch palissander ook onderworpen kan zijn aan regelgeving en beperkingen vanwege beschermingsmaatregelen voor bedreigde houtsoorten.

 
Cocobolo, Mexicaans palissander

Cocobolo_e9ee50cbef353ef7b479344151a332f

Cocobolo, ook wel bekend als Dalbergia retusa, is inderdaad een zeer zwaar en sterk hout met elastische eigenschappen en stabiliteit tijdens gebruik. Het is een exotische houtsoort met een rijke kleur. Cocobolo wordt gewonnen uit Zuid-Mexico en Centraal-Amerika.

Het hout van cocobolo staat bekend om zijn opvallende kleuren, variërend van rood tot oranjebruin met donkere aderen en soms zelfs paarse tinten. Het heeft een natuurlijke glans en kan na verloop van tijd nog dieper en rijker worden.

Cocobolo wordt vaak gebruikt voor het achterblad en de zijkanten van gitaren vanwege de esthetische aantrekkingskracht en de tonale kwaliteiten. Het dichte en sterke karakter van cocobolo draagt bij aan een heldere, evenwichtige toon met goede projectie. Het hout heeft ook een uitstekende resonantie en kan bijdragen aan een rijke en expressieve klank.

Vanwege de populariteit en beperkte beschikbaarheid van cocobolo is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het afkomstig is van duurzaam beheerde bronnen om de bescherming van deze waardevolle houtsoort en het behoud van ecosystemen te waarborgen.

 
Kingwood

kingwood.jpeg

Kingwood, bekend onder de botanische naam Dalbergia cearensis, is inderdaad afkomstig uit Zuid-Amerika. Het kernhout van Kingwood vertoont bonte kleuren met een rijke achtergrond van violet-bruin, bijna zwart, met strepen van violet-bruin, soms met goudgele tinten. Deze kenmerken maken het hout visueel opvallend en bijzonder.

Kingwood wordt vaak gebruikt voor de zijkanten en het achterblad van gitaren. Het hout biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke uitstraling, maar heeft ook positieve akoestische eigenschappen. De dichtheid en sterkte van Kingwood dragen bij aan een heldere toon met goede projectie en sustain.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Kingwood, net als andere exotische houtsoorten, geconfronteerd kan worden met beperkte beschikbaarheid en duurzaamheidsproblemen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat Kingwood afkomstig is uit legale bronnen en duurzaam beheerde bossen, om bij te dragen aan de bescherming van deze waardevolle houtsoort en het behoud van de ecosystemen waaruit het voortkomt.

 
Tropical walnut

i_f%20nogal%20oriental.jpg

Tropisch notenhout, bekend onder de botanische naam Fallax Juglans, is inderdaad afkomstig uit Zuidoost-Azië. Het hout heeft een chocoladebruine kleur met een vleugje paars. De textuur van tropisch notenhout is vrij grof en de vezelstructuur lijkt op die van Indisch palissander.

Een van de voordelen van tropisch notenhout is dat het goed te bewerken is en een uitstekende afwerking biedt. Dit maakt het hout geliefd bij ambachtslieden en houtbewerkers. Het kan gemakkelijk worden gevormd, gesneden en gepolijst om aan specifieke ontwerpeisen te voldoen.

De natuurlijke schoonheid en unieke kleurvariatie van tropisch notenhout maken het ook aantrekkelijk voor decoratieve toepassingen. Het hout kan worden gebruikt in meubels, interieurafwerkingen en andere houtbewerkingsprojecten waar een warme, rijke uitstraling gewenst is.

Bij het gebruik van tropisch notenhout is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het afkomstig is van legale bronnen en dat duurzame bosbeheerpraktijken worden gevolgd om de impact op het milieu te minimaliseren en de toekomstige beschikbaarheid van het hout te waarborgen.

 
Europees Esdoorn/ maple
esdoornvlam.jpg

Deze bijzondere houtsoort is Acer pseudoplatanus, ook wel bekend als Europese esdoorn. Het staat bekend om zijn hardheid en reflecterende eigenschappen, die resulteren in een luid en krachtig geluid. Europese esdoorn is een hardhout met een hoge dichtheid. Het heeft een fijne structuur die zorgt voor een hoge weerstand.

De akoestische eigenschappen van Acer pseudoplatanus maken het zeer gewild in de muziekinstrumentenindustrie, met name voor de vervaardiging van strijkinstrumenten zoals violen, altviolen en cello's. Het hout wordt vaak gebruikt voor de bovenbladen, achterbladen en zijkanten van deze instrumenten vanwege de unieke klankkwaliteit die het kan bieden.

De hardheid en dichtheid van Acer pseudoplatanus dragen bij aan een heldere, gebalanceerde toon met een goede projectie. Het hout heeft de eigenschap om het geluid te reflecteren en te versterken, waardoor het een uitstekende keuze is voor instrumenten die een krachtig geluid vereisen.

Het is vermeldenswaard dat de kwaliteit en klank van het hout ook afhangen van andere factoren, zoals de selectie van het hout, het vakmanschap en de algehele constructie van het instrument.

 
Koa

koa.jpeg

Hawaiian Koa, ook wel bekend als Acacia koa uit de Fabaceae familie, is een zeldzaam en uitzonderlijk mooi hout. Het wordt traditioneel gebruikt voor de bouw van ukuleles en voor de achterkant en zijkanten van akoestische gitaren. 

Hawaiian Koa staat bekend om zijn opvallende kleuren, variërend van diep chocoladebruin tot goud, met diverse aantrekkelijke patronen. Het hout heeft een natuurlijke glans en een unieke uitstraling die bijdraagt aan zijn esthetische schoonheid.

Naast de visuele aantrekkingskracht, heeft Hawaiian Koa ook positieve akoestische eigenschappen. Het hout biedt een warme, heldere toon met een uitstekende projectie. Het heeft ook een goede sustain, waardoor noten langer kunnen doorklinken.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid en waardevolle eigenschappen van Hawaiian Koa, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bronnen. Door verantwoord gebruik van dit bijzondere hout kunnen we de bescherming van de soort en het behoud van zijn unieke ecosystemen waarborgen.

 
Padouk

padoek_Afrikaans_0acb8b04fe88e347f693a72

Padouk, ook bekend als Pterocarpus soorten, heeft een kenmerkende oranje/rode kleur met fijne donkerbruine strepen, vooral wanneer het vers gesneden is. Na oxidatie verandert de kleur naar een diep oranje en neigt het naar bruin. 

Dit hout is lichter van gewicht dan Indiase palissander en staat bekend om zijn stabiliteit, toon en gebruiksgemak. Vanwege deze eigenschappen wordt Padouk vaak gebruikt voor de achterkant en zijkanten van gitaren.

Padouk biedt een aangename klank met goede resonantie en projectie. Het hout heeft een natuurlijke warmte en helderheid, waardoor het een geliefde keuze is voor gitaarbouwers. Daarnaast is Padouk ook relatief gemakkelijk te bewerken, waardoor het geschikt is voor verschillende constructietechnieken en afwerkingen.

Het is belangrijk om te vermelden dat bij het werken met Padouk, net als bij andere exotische houtsoorten, rekening moet worden gehouden met duurzaamheidskwesties en de herkomst van het hout. Het is van belang om ervoor te zorgen dat het hout afkomstig is uit legale bronnen en geproduceerd wordt volgens duurzame bosbeheerpraktijken, om zo de bescherming van het milieu en het behoud van waardevolle bossen te ondersteunen.

 
Madagascar Rosewood, Madagascar palissander

M%20Rosewood.jpg

De kleurvariatie van Madagascar Rosewood, ook bekend als Dalbergia baronii, kan zeer groot zijn en omvat tinten van violet, oranje, bruin tot een diepe chocoladetint. Tijdens het droogproces of het afwerken van het hout kan het donkerder worden. De karakteristieke zwarte strepen, die vaak lijken op een spinnenwebpatroon, bevinden zich altijd aan de buitenkant van de boomstam.

Om zoveel mogelijk van deze unieke patronen te behouden, wordt het achterblad van Madagascar Rosewood meestal plat gezaagd. De zijkanten kunnen echter kwartiers gezaagd worden, maar ze zullen minder markeringen bevatten omdat ze uit het midden van de boomstam worden gezaagd.

Een opvallende eigenschap van Madagascar Rosewood is dat geen twee gitaren dezelfde zullen zijn. Elke set hout is uniek, waardoor de schoonheid ervan wordt benadrukt. Dit draagt bij aan de individuele en exclusieve uitstraling van elk instrument dat gemaakt is van dit hout.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Madagascar Rosewood een beschermde houtsoort is en dat er strikte regels en voorschriften gelden voor de handel en het gebruik ervan. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat het hout dat wordt gebruikt afkomstig is uit legale bronnen en geproduceerd wordt volgens duurzame bosbeheerpraktijken om de bescherming van de soort en het behoud van de natuurlijke habitats te waarborgen.

 

Santos Rosewood, Santos palissander

santos

Santos Palissander, ook bekend als Machaerium spp., vertoont net als andere palissandersoorten een opvallende en sterk geaderde tekening. Het hout heeft echter een iets lichtere kleur en is minder rood dan andere soorten. Soms kan het zelfs bijna als lichtbruin worden beschouwd.

Belangrijke waarschuwing:

Het is belangrijk op te merken dat houtstof nooit gezond is om in te ademen, maar het stof van Santos Palissander staat bekend om de allergische reacties die het kan veroorzaken. Het kan leiden tot huidklachten zoals uitslag, irritaties van de luchtwegen, gezwollen ogen en een algemeen grieperig gevoel. Sommige mensen hebben zelfs medische hulp gezocht voor deze symptomen. Daarom is het van groot belang om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het werken met dit hout en blootstelling aan het stof zoveel mogelijk te beperken. Een waarschuwing is dan ook op zijn plaats.

Bij het werken met Santos Palissander wordt het ten zeerste aanbevolen om beschermende maatregelen te nemen, zoals het dragen van een geschikt ademhalingsmasker, veiligheidsbril en handschoenen. Ook is het raadzaam om de werkruimte goed te ventileren en het stof zorgvuldig af te voeren om blootstelling te minimaliseren.

Het is belangrijk om bewust te zijn van de mogelijke gezondheidsrisico's en verantwoordelijk om te gaan met de veiligheid tijdens het werken met Santos Palissander of enig ander hout waarvan bekend is dat het allergische reacties kan veroorzaken. 

Bubinga

bubinga_6e7032e7a69ddbed31a9f951034fa205

Bubinga, ook bekend als Guibourtia spp., is een houtsoort die veel wordt gebruikt door bouwers van harpen, bassgitaren en andere muziekinstrumenten vanwege de zachte en goed afgeronde klank die het produceert. Het hout staat ook bekend om zijn gebruik in drumketels.

Bubinga-hout heeft uitstekende resonante eigenschappen en biedt een warme, diepe klank met een goede projectie. Het heeft een fijne textuur en een glad oppervlak, waardoor het gemakkelijk te bewerken is en een mooie afwerking kan worden bereikt.

Vanwege de akoestische kwaliteiten en esthetische aantrekkingskracht van Bubinga wordt het vaak gekozen door instrumentenbouwers die streven naar een evenwichtige toon en een rijke geluidsweergave. Daarnaast is het hout ook populair vanwege zijn natuurlijke kleurvariatie, variërend van roodbruin tot paarsbruin, wat een visueel aantrekkelijke uitstraling aan de instrumenten geeft.

Het gebruik van Bubinga in de bouw van muziekinstrumenten en drumketels vereist echter wel aandacht voor duurzaamheidskwesties. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het hout afkomstig is uit legale bronnen en dat het wordt geproduceerd volgens duurzame bosbeheerpraktijken, om zo de bescherming van het milieu en het behoud van waardevolle bossen te waarborgen.

 
Pao Ferro, Amazon Rosewood, Amazone palissander

PaoFerro.jpg

Pao Ferro, ook bekend als Caesalpinia ferrea, is een houtsoort die wordt gevonden in Brazilië. Het kernhout heeft een roodbruine kleur. Met een gewicht van ongeveer 1010 kg/m3 bij een vochtgehalte van 12%, behoort het tot de zwaardere houtsoorten (zwaarder dan bijvoorbeeld Indisch palissander). 

Pao Ferro staat bekend om zijn hoge sterkte en duurzaamheid. Het hout vertoont minimale vervorming tijdens de seizoenen, wat wijst op zijn stabiliteit. Bovendien heeft het een poreuze structuur, waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Het hout reageert goed op zagen, schaven, schuren en polijsten, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen.

Het gebruik van Pao Ferro varieert, maar het wordt vaak gewaardeerd in de vervaardiging van muziekinstrumenten, meubels, vloeren en andere houten voorwerpen. Het unieke uiterlijk en de duurzame eigenschappen maken het een gewilde keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een sterke en esthetisch aantrekkelijke houtsoort.

Het is belangrijk om op te merken dat Pao Ferro, zoals elke houtsoort, afkomstig moet zijn uit legale bronnen en geproduceerd moet worden volgens duurzame bosbeheerpraktijken om de bescherming van het milieu en het behoud van de bossen te waarborgen.

 
Silver Oak

i_f%20silver%20oak.jpg

Silver Oak, ook bekend als White Oak (Quercus alba), is een houtsoort met een lichtbruine kleur en een fijne korrel. Het heeft inderdaad enige gelijkenis met Maple/Esdoorn. 

Gitaarbouwers gebruiken Silver Oak graag voor de achterkant en zijkanten van klassieke en akoestische gitaren, evenals voor de body van elektrische gitaren. Het hout biedt een mooie esthetiek en kan een goede klankkwaliteit leveren aan het instrument.

Silver Oak is bekend om zijn duurzaamheid, sterkte en stabiliteit. Het is een hardhout dat goed bestand is tegen slijtage en verschillende weersomstandigheden. Dit maakt het geschikt voor de constructie van muziekinstrumenten die bestand moeten zijn tegen veelvuldig gebruik en veranderingen in vochtigheid en temperatuur.

Het hout is ook relatief gemakkelijk te bewerken, waardoor gitaarbouwers het kunnen vormen en afwerken volgens hun wensen. Het kan worden geschuurd, gesneden en gepolijst om de gewenste vorm en afwerking te bereiken.

Net als bij elke houtsoort is het belangrijk om ervoor te zorgen dat Silver Oak afkomstig is uit legale bronnen en wordt geproduceerd volgens duurzame bosbeheerpraktijken om de bescherming van het milieu en het behoud van de bossen te waarborgen.

 
Cypress, Cipres

itcipres.jpg

Cupressus sempervirens, ook wel bekend als Cipres, is een houtsoort afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Het wordt veel gebruikt voor de achterkant en zijkanten van Flamenco gitaren.

Cipres heeft een natuurlijke kleur en een karakteristiek aroma, wat het een geliefd hout maakt in de gitaarbouw. Het hout staat bekend om zijn duurzaamheid, waardoor het goed bestand is tegen slijtage en lang meegaat. Dit is vooral belangrijk voor Flamenco gitaren, die vaak intensief worden bespeeld.

Daarnaast is Cipres ook gemakkelijk te bewerken, waardoor gitaarbouwers het hout naar hun wensen kunnen vormen en afwerken. Het laat zich goed schuren, snijden en polijsten, wat bijdraagt aan het creëren van een hoogwaardig instrument.

Het gebruik van Cipres is echter voornamelijk beperkt tot Flamenco gitaren. De klankkwaliteiten en resonantie van het hout worden vaak als ideaal beschouwd voor het specifieke geluid dat bij Flamenco muziek past. Hierdoor wordt Cipres minder vaak gebruikt voor andere soorten gitaren.

Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebruikte hout afkomstig is uit legale bronnen en dat het wordt geproduceerd volgens duurzame bosbeheerpraktijken om de bescherming van het milieu en het behoud van de bossen te waarborgen.

 
Imbuia

imbuia.jpg

Imbuia (Ocotea porosa) is een houtsoort met kleurvariaties van olijfgroen tot chocoladebruin en een prachtig patroon. Het hout is zeer gewild vanwege zijn esthetische eigenschappen. Wanneer vers gesneden, heeft Imbuia een aangename kruidige geur, hoewel deze geur na verloop van tijd kan vervagen.

Imbuia is matig hard en zwaar, wat bijdraagt aan zijn duurzaamheid en stabiliteit. Het hout is echter nog steeds relatief gemakkelijk te bewerken, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen. Het kan gemakkelijk worden gesneden, geschuurd en gelijmd, waardoor het handig is voor zowel ambachtslieden als meubelmakers.

Vanwege de aantrekkelijke kleur en het opvallende patroon wordt Imbuia vaak gebruikt in de productie van meubels, fineer, draaiwerk en decoratieve voorwerpen. Het creëert een warme en luxe uitstraling in interieurs.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebruikte Imbuia-hout afkomstig is uit legale bronnen en wordt geproduceerd volgens duurzaam bosbeheer om de bescherming van het milieu en het behoud van de bossen te waarborgen.

 
Ebben
ebben_21c18d84c853aea8b3b4027a4e4d22b0.j

Ebbenhout, afkomstig uit Afrika, is een zeer donker hout met een bijna zwarte kleur. Het heeft een smalle, rechte donkerbruine nerf zonder knopen. De textuur van het hout is overwegend fijn, maar tegelijkertijd duurzaam en bestand tegen slijtage. Vanwege deze eigenschappen wordt ebbenhout vaak gebruikt voor het maken van fretboards, waarop de snaren van een gitaar worden geplaatst.

Naast fretboards wordt ebbenhout ook gebruikt voor andere onderdelen van een gitaar, zoals de brug en headplate. Het gebruik van ebbenhout op deze onderdelen draagt bij aan zowel de esthetische uitstraling als de duurzaamheid van het instrument.

Het donkere en elegante uiterlijk van ebbenhout geeft een luxueuze uitstraling aan gitaren en wordt vaak gewaardeerd door zowel gitaristen als instrumentenmakers. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebruikte ebbenhout afkomstig is uit legale bronnen en wordt verkregen via duurzame en verantwoorde bosbouwpraktijken, om de bescherming van het milieu en het behoud van de bossen te waarborgen.

Menu

Instellingen

Klik voor meer producten.
No products were found.

Maak een gratis account om geliefde items te slaan.

Aanmelden

Maak een gratis account voor het gebruik van verlanglijstjes.

Aanmelden