Klik voor meer producten.
Er werden geen producten gevonden.

Japans gereedschap

In deze categorie vind je alle Japanse gereedschappen die wij in ons assortiment hebben. De Japanners hebben als geen ander het bewerken van staal helemaal onder de knie. Zo is het staal van beitels en schaafmessen gesmeed van 2 soorten staal waarbij de hardste soort dient voor de snijzijde en de zachtere soort voor de rest van het blad.

Zo ben je ervan verzekerd dat een goed geslepen lemmet heel lang mee gaat. Veel langer dan de Europese varianten. 

De Japanse zagen is ook al begrip in het houtbewerken. Deze zagen werken met een trekkende beweging in plaats van een duwende beweging. Op deze manier zaag je altijd recht en kan het blad veel dunner zijn. Japanse zagen zijn bovendien voorzien van een bijzondere vertanding.

De zaagtanden worden aan drie zijden vlijmscherp geslepen (de zogenoemde ‘trapezium-vertanding’) en uiterst nauwkeurig gepositioneerd. Deze typisch Japanse vertanding zaagt zo netjes door het hout dat schuren vaak niet meer nodig is.

Lees meerShow less
Filter op
Van € 22,95 (incl. btw)
Kikudo Japanse hamer Deze mooie Japanse hamer  is met veel aandacht vormgegeven. Zo is de achtkantige hamerkop is voorzien van twee verschillende uiteinden. Één zijde is vlak en de andere zijde is bol. Kies het...
Item 1-8 van 8 in totaal item(s)

Menu

Instellingen

Klik voor meer producten.
Er werden geen producten gevonden.

Maak een gratis account om geliefde items te slaan.

Aanmelden

Maak een gratis account voor het gebruik van verlanglijstjes.

Aanmelden