Klik voor meer producten.
No products were found.

Gitaarbouwcursus 4 uur

Leer om u eigen gitaar te bouwen met onze gitaarbouwcursus van 4 uur!

Lees meerShow less
€ 60,00 (incl. btw)
Op voorraad 98 Items
Referentie:
gbc4
Favoriet11
Vergelijken0
Voeg toe aan verlanglijst
Omschrijving

Leer zelf een handgemaakte gitaar te bouwen

Tijdens deze groepscursus, gaan we aan de slag om een akoestische gitaar te maken.Ariz-R-7

Hierbij leert u welke stappen er zijn in het bouwproces van een handgemaakte gitaar.

U gaat aan het einde van het bouwproces naar huis met een prachtige handgemaakte gitaar, die gebouwd is volgens de richtlijnen van Riemersma Guitars.

Resultaten van de cursus:

- U weet welke houtsoorten er te krijgen zijn en welke u het beste kunt gebruiken.

- Een stappenplan en begeleiding bij het vervaardigen van een handgemaakte gitaar.

- Zelfvertrouwen om zelf thuis ook een gitaar te bouwen.

 

Beginnende gitaarbouwers en gevorderden bouwers zijn welkom. Speciale ervaring in houtbewerking is niet nodig, maar het helpt naturlijk wel. De meeste van mijn cursisten hebben in het dagelijkse leven een normale baan en hebben vaak niks met houtbewerking te maken. Precisie is wel vereist om goed klinkend instrument te maken. We werken vaak met 10de milimeters!

Ariz-R-10

Nooit gedacht dat het zou lukken, zelf een gitaar maken. De eerste les doet raar aan, je bekijkt het hout en je bekijkt de reeds door Ramon gemaakte gitaren. Je speelt er even op … hm klinken wel goed. Je kijkt terug naar je pakket plankjes… Nog een lange weg te gaan denk je. En gaat dat mij wel lukken? Maar stap bij stap (zelfs na het eerste plankje komt de verwondering.) "Oh mooi en moet dat zo?" En met de goede uitleg is het toch niet zo moeilijk. De lat ligt wel hoog. Maar ja nadien besef je wel dat er anders helemaal geen mooi instrument uitkomt. Laat staan dat het mooi speelt. Zo gaan de weken voorbij. Eerst koffie, een gezellige babbel, bouwen, af en toe een foto… en na korte tijd zie je er echt naar uit naar de les. Lekker ontspannend bouwen aan een uniek instrument. Totdat ….klaar, Fijn -en ze klinkt goed. "Oei jammer, de cursus is gedaan". Ik kan het toch niet nalaten om regelmatig eens terug te gaan. Jammer dat het zo ver is vanuit het verre Limburg in België, maar het is een beetje thuiskomen. In elk geval bedankt Ramon voor de vakkundige begeleiding, de aangename babbels en de lekkere koffie.

L. Brans, Herk de Stad, België

Gitaarbouwcursus 4 uur zaterdag:

Een keer in de twee weken, van 10:00u tot 14:00u, uw eigen gitaar bouwen onder supervisie van Ramon Riemersma.

Wat is er allemaal nodig om een eigen handgemaakte gitaar te maken? Met deze cursus wordt de gitaar sneller vervaardigd en kan er tijdens een sessie meer worden gedaan.

We gaan aan de slag met onder meer de volgende onderwerpen:

- Vochtigheid en temperatuur van het bouwproces.

- Hoe herken je goed klankhout.

- Handelingen tijdens het bouwproces.

- Welke onderdelen beinvloeden de klank van een instrument.

In deze lessen wordt u 4 uur in een groep begeleid tijdens het bouwen van uw gitaar. In principe kan het hele jaar door gestart worden met een cursus gitaarbouw, mits er voldoende plaats is.

De kosten voor de gitaarbouwcursus zijn € 60,- incl. BTW per sessie, bij 3 cursisten, exclusief materialen, maar inclusief gebruik van gereedschap.

De materialen/houtsoorten kunt u zelf uitzoeken mits het de klank niet beïnvloed. Het materiaal kan ook door Riemersma Guitars worden geleverd tegen een voordelig tarief. De prijs van het hout kan erg variëren maar begint ongeveer bij € 250,- tot € 400,- voor een complete gitaar.

Aan de inwendige mens wordt ook gedacht, want de koffie en thee staan altijd voor u klaar!Ariz-R-8

Hoe lang de cursus totaal duurt is totaal afhankelijk van de persoon in kwestie. Natuurlijk is het ook mogelijk om thuis dingen te verwerken. Uiteraard staan wij dan voor u klaar, u kunt altijd mailen of telefonisch contact opnemen bij vragen of problemen. Verder heeft u geen speciale vaardigheid nodig om een gitaar te bouwen.

 

Benieuwd naar de reacties van mijn cursisten? Klik hier...

 

 

 

Lees meerShow less
Product details
gbc4
Verzending
Merk:
Scan de QR-code om deze pagina op uw telefoon te openen.
Dit vind je misschien ook leuk
Geen items
Onlangs bekeken
2 ander product in dezelfde categorie:

Menu

Instellingen

Klik voor meer producten.
No products were found.

Maak een gratis account om geliefde items te slaan.

Aanmelden

Maak een gratis account voor het gebruik van verlanglijstjes.

Aanmelden